Instagram -->

quote

The time for action is now. It's never too late to do something.
-Antoine de Saint-Exupery

Thursday 28 November 2013

Aubergine&zucchini bites-healthy,low-carb and low in calories!




This recipe is inspired by my auntie,who always prepare some delicious and HEALTHY meals,time-saving due to her busy life.This one is perfect for a late evening snack-light and full of flavors.It is also really easy and take maybe 10-15 minutes to prepare.So let´s get started!

K tomuto receptu ma inšpirovala moja teta,ktorá vždy pripraví nejaké chutné a zdravé jedlo-časovo nenáročné(kvôli svojmu uponáhľanému životnému štýlu :) Hodí sa ako sváča neskoro večer,príprava je veľmi jednoduchá,zaberie len 10-15 minút.Ideme na to!

Ingredients:
                                         Prísady:

* 1 medium aubergine                            * 1 stredný baklažán
* 1 medium zucchini                               * 1 stredná cukinka
* 2-3 tomatoes                                      * 2-3 paradajky
* 1 ball of mozzarella(200g)                   * 1 guľka mozzarely (200g)
* 1 tbs olive oil                                      * 1 pol. lyžica olivového oleja
*  thyme,rosemary,basil                         * tymián,rozmarín,bazalka
* salt                                                     * soľ

Instructions:

1. Preheat the oven to 250 dgr,slice the aubergine and zucchini-about 0,5 cm thick.Slice tomatoes.
   /Vyhrej rúru na 250 stupňov,nakrájaj baklažán a cukinku na plátky-cca 0,5 cm hrubé.Paradajky   
   nakrájaj na tenké plátky./





2. Blend your herbs-1 teaspoon of basil,half tsp of rosemary and half spoon of  thyme plus salt.
    /Pomeľ si bylinky- 1 čaj. lyžička bazalky,pol č.l. rozmarínu,pol č.l. tymiánu plus soľ./




3. To spread seasonings on a slices,use a plastic box-place veggies inside,add seasonings and olive oil,cover     and shake.
    /Ulož plátky do plastovej krabičky,posyp bylinkovou zmesou,pridaj lyžicu olivového oleja,zatvor a       poriadne pretrep aby sa ingrediencie spojili./




4. Place slices on a baking parchment,put-on sliced tomatoes,mozzarella and give them 15-20 minutes in an       oven.
   / Plátky poukladaj na pekáč vystlaný papierom na pečenie,na to plátky paradajky,mozzarelu a šup      s tým do trúby na 15-20 minút. /



5. Here we are-ready to eat,as a snack or a side dish to your lunch/dinner :))
    / hotovo,môže sa degustovať-ako sváča alebo príloha k obedu/večeri. /


* this recipe also in Slovak-regarding to my beloved sister who (shame on her!!)doesn´t speak any English :D
 / recept po prvýkrát aj po slovensky-špeciálne pre moju drahú sestričku ktorá (hanba jej!) nevie ani mäkké Ň po anglicky :) /

No comments:

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla